Haartransplantatie Forum

Haartransplantatie is een definitief resultaat voor mannelijke type haaruitval waarbij het haarzakjes uit een specifiek gedeelte van de hoofdhuid wordt verwijderd en in het kale gebied wordt geïmplanteerd. Mannelijke type haaruitval is meestal genetisch bepaald daarom zal crème of shampoo de haaruitval niet stoppen en de kaalheid niet voorkomen.

Haaruitval is niet zo zeer een gezondheidsklacht, maar heeft meer impact om het psyche en kan dus psychische problemen veroorzaken.
De beslissing om een haartransplantatie te ondergaan moet een keuze zijn van de individu zelf en niet van de omgeving. De individu zal overtuigd moeten zijn dat een haartransplantatie gelukkig maakt en positief invloed heeft om de eigen psyche.

Wat zijn de fasen van de haartransplantatie proces?

De meest populaire methode is de FUE-methode. Uit de achterkant van het hoofd, die niet gevoelig is voor haaruitval, worden de grafts uitgenomen met een speciale FUE-boortje en getransplanteerd naar de kale plek. De haartransplantatie zal afhankelijk van de grootte van de kale plek ongeveer 5-8 uur duren. Het wordt onder lokale anesthesie uitgevoerd. Aangezien er niet wordt gesneden, gaat het herstel en genezing comfortabel en snel.
Het groeiproces van de geïmplanteerde haren begint na de derde maand en na een jaar is het eindresultaat de beoordelen. De haartransplantatie wordt ondersteund door PRP-behandeling en Mesotherapie-behandeling om te zorgen voor een snellere herstel en stimulerende werking voor de haargroei.

Waarmee en waarom moet ik rekening houden vóór en na de haartransplantatie?

Vóór de haartransplantatie moet een professioneel team de haren grondig analyseren. Na de analyse moet er besproken worden of het de juiste moment is, hoeveel behandelingen er nodig zijn, hoeveel grafts er ongeveer geïmplanteerd zullen worden en uw vragen uitgebreid mogelijk beantwoorden worden.

Haartransplantaties zijn meer comfortabele behandelingen in vergeleken met andere plastische chirurgische ingrepen. Echter, verschilt het niet met andere ingrepen, omdat het onder lokale anesthesie wordt uitgevoerd moet hygiëne niet over het hoofd worden gezien en zal de behandeling door een professioneel team onder controle van een chirurg moeten worden uitgevoerd. De haren die in de juiste groeirichting worden getransplanteerd, het aantal grafts en de dichtheid zijn de meest belangrijke criteria voor een natuurlijk resultaat.

Wat is het geheim van het succes voor een natuurlijke haartransplantatie?

Een ervaren, professioneel team is eigenlijk het geheim een natuurlijk haartransplantatie. Nadat het haaranalyse heeft plaatsgevonden, moet het proces professioneel aangepakt worden. Hierbij speelt ervaring en vakkennis een belangrijke rol. Elke fase beïnvloedt het resultaat. Haartransplantatie teams zullen het als succes zien als alle haren zijn gegroeid en het niet te merken is dat er een behandeling is uitgevoerd. Hierbij speelt de haarlijn en de groeirichting een belangrijke rol.

Heeft een haartransplantatie risico’s?

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep die heeft weinig tot geen risico’s heeft. De behandeling wordt onder lokale anesthesie uitgevoerd, dus op een klein deel van het lichaam. Het heeft daarom geen specifieke risico’s of complicaties.

Hoe lang gaat het resultaat van een haartransplantatie mee?

Aangezien de haren die uit de achterkant van het hoofd worden verwijderd, waar minimum haaruitval plaatsvindt, zullen de haren die worden getransplanteerd voor altijd meegaan.

Hoe ziet het proces na de haartransplantatie eruit? Blijft er een litteken?

Na de behandeling zullen er de eerste dagen korstjes ontstaan en is er sprake van een lichte roodheid. Nadat de korstjes verwijderd zijn van de hoofdhuid, begint het herstel. Het groeiproces van de haren die zijn getransplanteerd begint niet gelijk, dit heeft tijd nodig. Er wordt gesproken over een haartransplantatie, maar eigenlijk is het haarworteltransplantatie. De wortels worden getransplanteerd. De haren die al aan de wortels zaten, zullen gaan uitvallen. Na de derde maand zal het groeiproces langzamerhand beginnen. Dit zal een jaar zo blijven door gaan. Na een jaar is het proces afgerond en is het eindresultaat te beoordelen.

Is een haartransplantatie een pijnlijke behandeling?

De persoon zal tijdens de behandeling geen pijn voelen. Enige wat pijn zal doen, zijn de injecties voor de verdoving. Dit zal de persoon minimum voelen en daarna helemaal niet.

Is er een leeftijdsgrens voor een haartransplantatie?

De persoon hoeft niet aan een minimumleeftijd of maximumleeftijd te voldoen. Wel wordt er gekeken naar het type haaruitval, grootte van kale plek en de leeftijd. Als er de persoon jong is en de kale plek klein, wordt het aangeraden om nog even te wachten. De haaruitval zal dan verder verlopen, de kale plek groter worden. Zo zal de persoon voldoende hebben aan één behandeling omdat gelijk de hele bovenkant van het hoofd zal worden meegenomen. Als er op jonge leeftijd extreem haaruitval heeft plaatsgevonden, kan de behandeling ook uitgevoerd worden rond de twintigste levensjaar.

Is één behandeling voldoende voor iedereen?

Helaas, de achterkant van het hoofd wordt geanalyseerd. Daarna wordt gekeken naar de grootte van de kale plek. Als de kale plek groot is, zullen de haarwortels die uit de achterkant van het hoofd worden verwijderd onvoldoende zijn om de plek in één behandeling vol te transplanteren. Om het wel helemaal vol te krijgen, zou er eventueel gekeken kunnen worden of een tweede behandeling mogelijk is.

Haartransplantatie kliniek Anatomica ziet zijn bijdrage aan de medische toerisme als een bijdrage aan de reputatie van Turkije. Deze industrie levert veel winst op. Turkije biedt veel mogelijkheden in de gezondheidszorg van hoge kwaliteit door de goed opgeleide arbeidsmarkt. Naast de chirurgische behandeling, is er ook de mogelijkheid om sociale activiteiten te doen. Ons missie is de reputatie van Turkije te bevorderen door de goede service en de mogelijkheden om ons land te verkennen. We staan achter het standpunt dat we ons land hierin goed vertegenwoordigen. Dit proces is eigenlijk een totaalplaatje: het begint bij het verwelkomen op het vliegveld en wordt beëindigd met het uitzwaaien op het vliegveld. Kliniek Anatomica krijgt dit goed voor elkaar. Dit is een totaalplaatje

Met de toenemende populariteit, zijn haartransplantaties in de laatste jaren de meest uitgevoerde plastische chirurgische ingrepen. Dankzij de snel ontwikkelende techniek, wordt dit alleen maar bevorderd. Dit was een algemene informatie over haartransplantaties. Als er verder nog vragen zijn, beantwoorden we uw vragen met alle plezier.

Vul alstublieft het formulier in