Sedatie, sedativa (sedativa) die geneesmiddelen gebruiken, de patiënt  zal worden geopereerd door het bewustzijn open te houden en te reflexeren zonder een methode van ontspanning op een instelbare diepte te elimineren

Tegenwoordig passen artsen veel manieren toe om ervoor te zorgen dat patiënten comfortabel en pijnloos zijn tijdens operaties. Een van de meest gebruikte pijnbeheersing / kalmerende methoden is sedatie die je ontspant en soms zorgt dat je in slaap valt. Sedatie heeft meestal de voorkeur in kleine operaties en wanneer lokale anesthesie niet voldoende is, maar diepere algemene anesthesie is niet vereist en kortere en minder complexe procedures zijn vereist. Deze procedures omvatten; biopsie, endoscopisch onderzoek en haartransplantatie. De patiënt kan vragen om sedatie om te ontspannen, zelfs bij pijnloze operaties zoals haartransplantatie. Op deze manier kan haartransplantatie, die al een comfortabele operatie is, nog comfortabeler worden. Sedatie wordt meestal via de ader aan de patiënt gegeven.

Het sedatieniveau wordt aangepast door uw specialist. Bij sommige sedatieniveaus kan de patiënt spreken, terwijl de patiënt op andere niveaus in slaap kan zijn.Bij sedatie is de patiënt niet zo bewust als algemene anesthesie, hoewel hij zich sommige momenten niet kan herinneren. Hoewel het varieert afhankelijk van de gezondheidstoestand van de persoon, is het effect van sederende geneesmiddelen die in korte tijd via de ader worden toegediend. Bij haartransplantaties wordt de patiënt onder narcose gebracht met lokale anesthesie. De meeste patiënten worden snel wakker nadat de procedure voorbij is en de medicatie gestopt is. Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid en slaperigheid. Echter, gezien de comfortabele bediening van de patiënt, zijn deze effecten zo laag dat ze snel kunnen worden geboden en verdwijnen. Behandelingen zoals sedatie, lokale en algemene anesthesie moeten worden uitgevoerd bij anesthesiologen. U kunt sedatie aanvragen bij uw specialist zolang u de voorkeur geeft aan een centrum dat aan deze procedure voldoet en uw medische conditie toestaat.

We kunnen de sedatieniveaus kort beschrijven als volgt:

  • Minimaal – bij minimale sedatie is de patiënt alert maar ontspannen. Begrijp de vragen van de expert, volg de instructies en beantwoord de vragen.
  • Midden – De patiënt voelt zich gevoelloos en kan tijdens de operatie slapen. Misschien herinnert het zich enkele momenten van de operatie niet
  • Diep – De patiënt is bij bewustzijn maar is in diepe slaap en zal zich niet veel van de operatie herinneren.

Vul alstublieft het formulier in