Haartransplantatie is een van de meest uitgevoerde esthetische ingrepen. De meest gebruikte techniek bij haartransplantatie is de Follicle Unit Extraction (FUE). Met de FUE-methode worden de grafts (haarwortels) één voor één van het donorgebied (achterkant van het hoofd) losgemaakt door middel van een micro punch, eruit gehaald en getransplanteerd naar de kale plek. De behandeling wordt onder lokale anesthesie uitgevoerd. Haartransplantatie is een chirurgische ingreep wat goed te verdragen is. Om het succespercentage te bevorderen zou de patiënt bij gespecialiseerde klinieken specifieke stappen moeten volgen.

De stappen die worden doorgelopen bij Anatomica kliniek

 1. De aanmelding en de ontvangst in de kliniek
  Onze patiënten uit het buitenland die zich via onze site, aanmeldingsformulier, social media accounts en forums aanmelden om meer informatie te verkrijgen, worden geholpen in uw eigen taal. Er worden dan aantal foto’s gevraagd van de voorkant, bovenkant en achterkant van het hoofd. Vervolgens wordt de huidige situatie aan de hand van de foto’s geanalyseerd door de haarchirurgen en kan er een conclusie getrokken worden of de patiënt wel of niet geschikt is voor een haartransplantatie en wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier wordt de patiënt in de eigen taal geïnformeerd wat er te wachten staat in de kliniek en dat er voor deze behandeling 3 dagen nodig zijn, zodat de patiënt weet voor hoelang de reis moet worden gepland. De hotelreservering en de planning voor het vervoer door een VIP-transfer wordt door de kliniek gedaan. De patiënt wordt opgehaald van het vliegveld en gebracht naar het hotel. De dag van de behandeling wordt de patiënt ook weer opgehaald van het hotel en gebracht naar de kliniek.
 2. De intakegesprek en de programma
  De patiënt die in de kliniek arriveert, wordt opgevangen door een patiëntenbegeleider in de eigen taal. Tijdens de intake worden de verwachtingen besproken en wordt er overwogen wat waargemaakt kan worden. De succesformule voor een optimaal resultaat is een goede planning en programma. In deze fase worden dus de meeste vragen verduidelijkt met betrekking tot de haartransplantatie. Tot slot worden er foto’s van voor en na de behandeling gemaakt, zodat het proces en resultaat kan worden beoordeeld.
 3. De haartransplantatie
  de haartransplantatie - Stadia van HaartransplantatieFase 1
  Nadat het intakegesprek is afgelegd en het bloed is afgenomen voor het bloedonderzoek, begint de eerste fase. Deze fase duurt ongeveer anderhalf uur. Dit begint met het kaal scheren van het hoofd. Vervolgens wordt het donorgebied ongevoelig gemaakt door middel van lokale verdoving. Dit wordt door hele dunne naaldjes gedaan de pijn minimaal wordt. Tot slot worden de haarwortels één voor één losgemaakt met een micro punch en eruit gehaald en vervolgens in een speciale vloeistof bewaard.
  Fase 2
  In de tweede fase wordt samen met de patiënt de voorhaarlijn besproken en wordt het ontvangstgebied ongevoelig gemaakt door middel van lokale verdoving. Nadat de plek is verdoofd worden de kanaaltjes geopend in het ontvangstgebied waar aansluitend de grafts één voor één getransplanteerd zullen worden. De tweede fase is de meest belangrijke fase van de haartransplantatie behandeling, omdat deze fase erg bepalend is voor een natuurlijk resultaat.
  Fase 3
  Nadat de kanaaltjes zijn geopend in het ontvangstgebied, worden de haarwortels die in een speciale vloeistof zijn bewaard, één voor één getransplanteerd. Als alle grafts zijn getransplanteerd, wordt er verband gedaan op de achterkant van het hoofd en mag de patiënt eten en uitrusten. Tot slot wordt de nazorg en het proces tot in de details uitgelegd en zal de haarchirurg voor de laatste keer controleren. Aansluitend wordt de patiënt dan gebracht naar het hotel.
 4. Het proces na de haartransplantatie
  De dag na de haartransplantatie wordt patiënt opgehaald van het hotel en gebracht naar de kliniek, zodat er een controlebehandeling kan worden uitgevoerd en het verband kan worden vervangen. Normaal gesproken zijn twee overnachtingen voldoende, maar op eigen voorkeur kan de patiënt langer blijven. Als dit het geval is, wordt de patiënt de tweede dag na de behandeling weer opgevangen in de kliniek, zodat onder begeleiding en uitleg het hoofd gewassen kan worden. Hierna wordt de patiënt gebracht naar het vliegveld.

Vul alstublieft het formulier in