Wat is Fue haartransplantatie en hoe wordt het uitgevoerd?

Turkije Fue Haartransplantatie; De FUE-techniek (Follicle Unit Extraction) is tegenwoordig de meest gebruikte haartransplantatie techniek. De haarwortels worden één voor één met een FUE-boortje uit het achterhoofd verwijderd. De behandeling wordt onder lokale anesthesie uitgevoerd en duurt ongeveer 5-6 uur. Met de boortjes van 0.6 – 0.8 mm worden de haarwortels één voor één uit de achterkant van het hoofd verwijderd en laat dus laten geen littekens achter.

Na de behandeling kunnen de haren dus zowel kort lang worden gehouden. Mensen die een actieve leven leiden zoals sporters, kunnen na de behandeling gewoon weer hun leven oppakken. Er is geen sprake van een chirurgische wond, daarom geneest de wond sneller dan verwacht. Als de FUE-techniek wordt vergeleken met de FUT-techniek is bij de FUE-techniek minder sprake van vochtophoping, zwelling en risico’s. FUE-techniek biedt definitief resultaat bij plaatselijke haaruitval, alopecia areata of Alopecia barbae

Na het bespreken van de verwachtingen en resultaat, begint de behandeling met de eerste fase die ongeveer een uur zal duren. De haren worden dan eerst kortgeschoren tot 0.3 mm zodat de micro motor de haren los kan maken. De achterkant van het hoofd wordt verdoofd met dunne injecties. Dit zal maximaal 3-5 minuten duren en geen pijn opleveren. Ook na de behandeling zal er geen pijn worden ervaren.

In de tweede fase van de behandeling worden de haarwortels uit het donorgebied verwijderd met de micro haartransplantatie motor en zal ongeveer 3 uur duren. De haarwortels die zijn verwijderd worden geteld en gesorteerd en bewaard in een speciaal vloeistof. Ondertussen zal er een natuurlijke haarlijn orden getekend. Voordat de derde fase begint, wordt er meestal een korte eetpauze gehouden.

De haartransplantatie team zal een natuurlijke haarlijn tekenen en het evalueren met de persoon. De verdeling en de transplantatie wordt dan nogmaals besproken. De plek waar de haren worden getransplanteerd wordt op dezelfde manier verdoofd. De haarwortels worden grondig geanalyseerd en aan de hand van de doorsnede van de haarwortels en de diepte, wordt er met een speciale Lateral Slit, één voor één kanaaltjes geopend. De fase van het openen van de kanaaltjes is de meest belangrijke fase. Als deze fase is voltooid, worden één voor één de haarwortels in de kleine kanaaltjes getransplanteerd.

Wat is Het Geheim Van Een Succesvolle Haartransplantatie?

Een ervaren, professioneel team is eigenlijk het geheim een natuurlijk haartransplantatie. Nadat het haaranalyse heeft plaatsgevonden, moet het proces professioneel aangepakt worden. Hierbij speelt ervaring en vakkennis een belangrijke rol. Elke fase beïnvloedt het resultaat. Haartransplantatie teams zullen het als succes zien als alle haren zijn gegroeid en het niet te merken is dat er een behandeling is uitgevoerd. Hierbij speelt de haarlijn en de groeirichting een belangrijke rol.

Vóór de haartransplantatie moet een professioneel team de haren grondig analyseren. Na de analyse moet er besproken worden of het de juiste moment is, hoeveel behandelingen er nodig zijn, hoeveel grafts er ongeveer geïmplanteerd zullen worden, wat het resultaat ongeveer zal zijn, of er eventueel gezondheidsklachten zijn.

wat is het geheim van een succesvolle haartransplantatie - Turkije FUE haartransplantatie

Een haartransplantatie zou in het ziekenhuis moeten worden uitgevoerd. Voordat de behandeling begint, wordt er gevraagd naar de medische achtergrond van de persoon. Als er verder geen bijzonderheden zijn, dan is de persoon altijd nog in vertrouwde handen. Het kan zijn dat bijvoorbeeld de bloeddruk zakt door alle spanning en zenuwen of dat de persoon een allergische reactie blijkt te hebben tegen een medicatie soort. Een haartransplantatie moet dus niet gezien worden als een simpele behandeling. Als het door een illegale chirurg wordt uitgevoerd of niet in een ziekenhuis, kunnen er ernstige complicatie ontstaan en het resultaat negatief beïnvloeden.

Een natuurlijke haartransplantatie is, dat wanneer de haren zijn gegroeid, niemand kan merken dat er een behandeling is uitgevoerd. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de haarlijn zo natuurlijk mogelijk wordt getekend. Naast de haarlijn speelt ook de transplantatie in de juiste groeirichting een belangrijke rol. Tijdens de haartransplantatie is het van belang dat de haarwortels, die uit de achterkant van het hoofd zijn verwijderd, weer snel worden getransplanteerd in de geprepareerde kanalen om ze weer van voedingstoffen te voorzien.

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de persoon bewust moet zijn over het feit dat de haartransplantatie proces niet wordt afgerond als de behandeling is uitgevoerd, maar dat de nazorg net zo’n belangrijk is als haartransplantatie behandeling.

Hoe Ziet Het Proces Uit na de Haartransplantatie Behandeling?

Nadat de behandeling is uitgevoerd zal de haarchirurg u de nodige informatie geven over de nazorg. Enkele voorbeeld hiervan zijn: extra bescherming van de getransplanteerde plek, de slaappositie en de nazorg. Naast de informatie over de nazorg, zal de persoon ook speciale noodzakelijk medicijnen meekrijgen.

Na de behandeling zullen er de eerste dagen korstjes ontstaan en is er sprake van een lichte roodheid. Nadat de korstjes verwijderd zijn van de hoofdhuid, begint het herstel. Het groeiproces van de haren die zijn getransplanteerd begint niet gelijk, dit heeft tijd nodig. Er wordt gesproken over een haartransplantatie, maar eigenlijk is het haarworteltransplantatie. De wortels worden getransplanteerd. De haren die al aan de wortels zaten, zullen gaan uitvallen. Na de derde maand zal het groeiproces langzamerhand beginnen. Dit zal een jaar zo blijven door gaan. Na een jaar is het proces afgerond en is het eindresultaat te beoordelen.

hoe ziet het proces uit na de haartransplantatie behandeling - Turkije FUE haartransplantatie

De eerste 10 dagen na een haartransplantatie zijn het meest cruciaal, in deze tijd wordt het aangeraden om drukke plekken te vermijden en rustig aan te doen. De vierde dag na de behandeling kan de persoon al beginnen met werken. Wel moet de persoon blijven uitkijken voor stoten, klappen enz. vooral veel te rusten.

De tweede dag na behandeling wordt er voor het eerst gewassen. Het is aan te raden om dit in het ziekenhuis door het team te laten doen. Zo kan het wassen worden uitgelegd en laten zien aan de persoon. De eerste tien dagen gaat de persoon het hoofd op een speciale manier wassen en drogen met een speciale shampoo en lotion. Na het wassen wordt het hoofd deppend gedroogd met een papierendoekje. Na de tiende dag kan er een pet, hoed of een muts gedragen worden en een helm pas over vier weken.

Na de haartransplantatie mag de eerste zes maanden geen tondeuse en geen scheerapparaat worden gebruikt. De donor plek mag na een maand bijknipt worden met een schaar en de getransplanteerde plek na drie maanden bijknipt worden met een schaar. Na de zesde maand mag het in model geknipt worden en/of geverfd worden.

Welke technieken worden gebruikt bij een haartransplantatie?

Om de haarwortels uit de achterkant van het hoofd te verwijderen, zijn er verschillende haartransplantatie technieken. Een oude techniek is de FUT haartransplantatie techniek. Bij deze techniek wordt er na het verdoven, uit het achterhoofd, het gedeelte waar de haren niet gevoelig zijn voor erfelijke haaruitval, een strook met haar verwijderd. Nadat de strook met haar is weggenomen, wordt de huid gehecht. Er is bij een FUT haartransplantatie dus altijd sprake van een litteken, maar deze kan overdekt worden met haar. Wanneer het haar langer is, valt dit namelijk over het litteken heen. Bij gemillimeterd haar zal er echter wel een litteken te zien zijn. De haren die zijn verwijderd, worden bewaard in een speciale vloeistof. Het is belangrijk dat deze haren weer snel worden gezet in de gerepareerde kanaaltjes zodat de haren weer worden voorzien van voedingstoffen.

Sinds het jaar 2000 is de meest nieuwe en effectieve techniek de FUE haartransplantatie. Bij deze techniek worden de haarwortels uit het achterhoofd één voor één verwijderd door middel van een Micro Punch motor. De haarwortels worden geteld en gesorteerd en bewaard in een speciale vloeistof. Ook bij deze techniek is het belangrijk dat de haarwortels weer snel worden getransplanteerd in de gerepareerde. Deze techniek laat geen littekens achter, daarom kan de persoon de haren tot 1 mm laten knippen. Na een FUE haartransplantatie is er geen sprake van brandend of stekend pijn en is er weinig tot geen zwelling en vochtophoping. Dit maakt het verschil met de FUT haartransplantatie.

Vul alstublieft het formulier in