Waarom Heb je in de Winter Meer Haarverlies; Vooral in de winter is haaruitval hoger dan normaal. Op basis van een Google-enquête is het duidelijk dat mensen in bepaalde periodes vaak haarverlies willen. In de herfst en de zomer zijn mensen op zoek naar haaruitval op Google en in ieder geval in maart, april en mei.

Wat is het verband tussen haar en daglicht?

Er zijn verschillende meningen over het feit dat er meer haarverlies is in de herstmaanden. Volgens een van die meningen geeft het hoofdhuid een hormonale reactie op daglicht. Door deze hormonale reactie wordt er ter bescherming extra haar geproduceerd. Het hele groeifase duurt 100 dagen. Na die 100 dagen vallen de haren uit dit komt uit in de herfstmaanden.

wat is het verband tussen haar en daglicht - Waarom Heb je in de Winter Meer Haarverlies

Heeft de warmte van de föhn invloed op haaruitval?

  • Een ander mening is dat er in de winter de föhn meer wordt gebruikt en hierdoor de haren zwakker en dunner worden en uitvallen.
  • Föhnen kan leiden tot een te droge hoofdhuid en het beschadigen van het haar.
  • Om het beschadigen minimaal te houden, wordt het aangeraden om zo min mogelijk het haar te föhnen of om de laagste luchtstand te gebruiken.
  • Als het haar te veel klit, kan er een anti-klit spray worden gebruikt om extreem haarverlies te voorkomen.

Stress giet ons haar uit

Er zijn ook andere factoren die haarverlies kunnen veroorzaken zoals genetische factoren. Daar buiten is stress ook een factor met als voorbeeld bevalling, snel gewichtsverlies, operatie ondergaan en teveel stress. Wanneer het stress voorbij is, hersteld het haar zich.

stress giet ons haar uit - Waarom Heb je in de Winter Meer Haarverlies

Genetische factoren spelen een grote rol bij mannelijke haaruitval

Het is heel normaal zo’n honderd haren per dag te verliezen, omdat er weer nieuwe haren groeien. Als uitzondering genetische haaruitval, want bij genetische haaruitval groeien er geen haren meer terug. De oorzaak van mannelijke haaruitval is in 90% van de gevallen door genetische redenen.

genetische factoren spelen een grote rol bij mannelijke haaruitval - Waarom Heb je in de Winter Meer Haarverlies

De oorzaak van genetische haaruitval is de dihydrotestosteron hormoon (DHT-hormoon). De DHT-hormoon wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron die met behulp van 5-alpha-reductase enzym wordt gevormd. DHT-hormoon beïnvloedt direct het niveau van testosteron hormoon. Hoe hoger de DHT-hormoon in het bloed, hoe sneller het haarverlies zal plaatsvinden. De mannelijke haaruitval wordt dus niet direct veroorzaakt door de mannelijke hormoon maar het niveau van de DHT-hormoon in het bloed. De DHT-hormoon verkleind de groeifase van het haar beperkt en verkleind. Dit zal uiteindelijk leiden tot het afsterven van het haarwortelzakje.

De beste oplossing bij kaalheid die door mannelijke haaruitval wordt veroorzaakt is: Haartransplantatie

  1. Aangezien er bij mannelijke haaruitval het haar niet meer zal teruggroeien, zullen verschillende oplossingsmethoden zoals crème, lotion en medicatie gebruik geen oplossing bieden.
  2. Haartransplantatie is dus in zulke gevallen de beste oplossing om weer haar terug te krijgen. In de laatste jaren zijn er veel veranderingen in de ontwikkeling van deze branche.
  3. Een voorbeeld hiervan is de FUE-haartransplantatie.
  4. Door deze positieve veranderingen, wordt een haartransplantatie proces comfortabele ervaren en zijn de resultaten natuurlijk en langdurig.

Vul alstublieft het formulier in